Kinesisk restaurang - En hel del gott om kinesiska restauranger och kinesisk mat


Tre små rätter

Tre små rätter

Tre små rätter är den största kinesiska klassikern på svenska kinesiska restauranger. Rätten, 3 små rätter, togs fram i Sverige som ett svar på svenskarnas motvilja att beställa flera rätter som man delade på under måltiden.

Det var svensk-kinesen Erland Yang som kom på Tre Små Rätter som ett sätt att få svenskar att våga smaka och äta mer av det kinesiska köket. Erland Yang drav den kinesiska restauragen Shanghai 1973 nar han introducerade Tre små rätter med buller och bång via annonser i Expressren, Aftonbladet och Dagens Nyheter.

Tre små rätter var även ett smidigt sätt för de kinesiska restaurangerna att få stor omsättning på några få rätter. Det finns många restauranger och då inte bara kinesiska restauranger som erbjuder tre små rätter som en alternativ dagens rätt.Vad ingår i 3 Små Rätter?

Vad ingår i Tre Små Rätter?

Det finns ingenting som bestämmer bad som ska ingå i tre små rätter utan detta varierar mellan olika kinesiska restauranger och ofta dag från dag. Några vanliga rätter som kan ingå i Tre Små Rätter är:

  • Biff med bambuskott
  • Friterade räkor med sötsursås
  • Kyckling i currysås
  • Ris

Fyra Små Rätter

På många kinesiska restauranger har Tre små rätter utökats till Fyra små rätter